Ako vyzerá spolupráca nášho víťaza Dedoles a Zásielkovne?

Zásielkovňa bola jedným z hlavných partnerov Eshop Akcelerátora 2015 a v rámci víťazných cien ponúkla balíček svojich služieb. Keďže online obchod Dedoles bol jedným z víťazov, získali balíček od Zasielkovne a rozhodol sa ho vyskúšať. Ako táto spolupráca dopadla a ako vníma Dedoles Zasielkovňu sa dozviete v nasledujúcich riadkoch prostredníctvom článku, ktorý nám poskytla Veronika - team leaderka zákazníckého servisu v Dedolese. 

Zásielkovňa je doručovacia služba, ktorú aktívne využívame na slovenskom a českom trhu a teší sa veľkej obľube. Zásielkovňa je miesto, na ktorom si zákazník môže vyzdvihnúť svoj objednaný tovar. Môže sa nachádzať v rôznych obchodoch alebo firmách. Zákazník si vyberie odberné miesto na základe svojich preferencií – blízkosť k domovu, práci, otváracia doba zásielkovne a podobne. Zákazník si vyzdvihne tovar vtedy, kedy mu to vyhovuje.

Priznajme si, nie každý je dostupný v ktorúkoľvek hodinu na mieste dodania a dohadovanie sa s kuriérom môže byť zaťažujúce, preto čoraz viac ľudí začína využívať tútoslužbu. Najmä na Slovensku pozorujeme, že dôvera a záujem sa zvyšuje, nakoľko pre mnohých zákazníkov táto služba nebola známa tak ako v Čechách.

Pre ilustráciu spokojnosti našich zákazníkov so službou zásielkovňa prikladáme print screen zo stránky heureka.sk, kde nás ako firmu hodnotil zákazník :

Od 11.11.2015 kedy sme pridali možnosť dopravy na zásielkovňu, sme odoslali spolu 6230 balíčkov a z toho slovenských balíkov bolo iba 33%.

Pozrieme sa na niekoľko pozitívnych a negatívnych vlastností, ktoré Zásielkovňa má z pohľadu komunikácie a vybavovania našich žiadostí. Pre vyjadrenie dôležitosti pozitívnych vlastností, jednotlivé body porovnávame s kuriérskou službou.

Naša zamestnankyňa na zákazníckom servise Gabika hovorí:

Zásielkovňa má svoje plusy aj mínusy. Balíčky doručujú pomerne rýchlo (do Čiech rýchlejšie ako kuriérska služba), lepšie komunikujú so zákazníkmi (posielajú im statusové emaily a SMS správu s informáciami k vyzdvihnutiu). Ešte sa nestalo, že by niekto nevedel, kde má balík vyzdvihovať, že boli údaje uvedené zásielkovňou nepresné či nedostatočné.

Naša kuriérska služba napr. v Maďarsku často neposiela SMS správy v deň doručovania balíka, v Čechách kuriéri zase nevolajú zákazníkom, ktorí potom bohužiaľ nevedia, kedy očakávať zásielky. Čo sa týka komunikácie so zákazníckym servisom Zásielkovne, sú spoľahliví a ak im napr. pošleme 2 balíky s rovnakým štítkom alebo s inou chybou, obratom nás kontaktujú.

Najväčšie plus vidím v tom, ako jednoducho sa dá zmeniť dobierková suma zásielok. Nie je potrebné zasielať žiadosti a čakať na schválenie. Jednoduchou SMS autorizáciou zmeníme dobierkovú sumu balíčkov rovno v systéme na ich stránke. Najväčšie mínus je to, že ak balíček odošleme na zlú zásielkovňu, nedá sa už presmerovať, musíme poslať žiadosť, aby nám ju vrátili späť a odoslať ju znova - čo je časovo nevýhodné.

Iné výhody a nevýhody vidí expedítor Marek, ktorý manažuje príjem, balenie tovaru a odosielanie zásielok :

Kuriéry Zásielkovne prichádzajú každý deň pre balíky k nám do sídla spoločnosti. Nemusíme im balíky baliť a pripravovať tak ako kuriérovi. Často sme však nevedeli, ktorý kuriér príde a nevedeli sme s ním komunikovať. To sa našťastie zmenilo a už chodí iba jeden kuriér. Nevyhovuje nám, že nevieme o ktorej hodine príde a kedy treba mať nachystané balíky, čo nás dostáva do stresujúcej situácie, nakoľko zákazníci sa spoliehajú na dátumy dodania. Kuriéri Zásielkovne sú milí - máme skúsenosť, že jeden dokonca čakal polhodinu, kým dobalíme.

Toto bol pohľad online obchodu Dedoles na služby Zásielkovne. Dúfame, že sa vám náš článok páčil a prípadne vám pomohol sa rozhodnúť pre správne riešenie pre váš e-shop.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.