Artube: „Aký prínos pre nás malo stretnutie s mentorom Jozefom Šovčíkom?“

Víťazov súťaže Eshop Akcelerátor sme si už predstavili. Čo všetko však e-shopy víťazstvom získali? Okrem toho, že sa zviditeľnili a nazbierali množstvo skúsenosti počas samotnej súťaže, obohatil ich aj mentoring od skúsených odborníkov: Martina Krupu, Jozefa Šovčíka a Viliama Bendíka.

Mentori Eshop Akcelerátora pôsobia v rôznych oblastiach podnikania a môžu tak víťazom ponúknuť svoje skúsenosti z jednotlivých sfér. Každý výherca Eshop Akcelerátora získal jedno zoznamovacie stretnutie a 2 podrobné konzultácie s každým z mentorov. Konzultácie môžu byť teoretické alebo prebiehať formou workshopov. Je len na mentorovi a na konkrétnom e-shope, čomu sa chcú venovať a ako chcú pracovať s danou témou.

Prvé stretnutie s mentorom Jozefom Šovčíkom má za sebou aj Artube, víťaz kategórie E-shop so silným príbehom.

Jmentoringozef Šovčík je človek s bohatými podnikateľskými skúsenosťami. Vie sa vcítiť do pozície začínajúcich firiem, keďže aj on sám založil start-up a prešiel si tak celým procesom tvorby fungujúceho podniku. Úspešnú spoločnosť Visicom, ktorá sa venovala mobilným CRM pre obchodné firmy, založil so svojím spolužiakom a neskôr predal americkej spoločnosti AFS Technologies. Momentálne pomáha začínajúcim podnikateľom a hľadá skvelé nápady, ktoré ich iniciátori myslia naozaj vážne. Jozef Šovčík radí víťazom Eshop Akcelerátora predovšetkým v oblastiach ako sú financie, hľadanie dobrého investora, riešenie kríz vo firme či expanzia do zahraničia.

O prvom stretnutí e-shopu Artube s týmto úspešným podnikateľom nám porozprával Marek, jeden z artuberov.

Zoznamovacie stretnutie mentora s Artube

„Stretnutie sa konalo 1.12.2015 v Cafe Dias v Auparku. Za náš team sme prišli všetci traja: Ondrej, Jakub a ja. Od začiatku prebiehalo stretnutie veľmi neformálne. Navzájom sme sa spoznávali, predstavovali sme pánovi Šovčíkovi náš projekt a jeho hlavné piliere: umelcov, ekologickosť a dobročinnosť. Neskôr sme sa zamerali na jednotlivé aspekty nášho podnikania a snažili sme sa odhaliť, kde máme slabiny a aké sú naše možnosti rastu a rozvoja.

Na stretnutí sme si uvedomili, že musíme našu stránku stavať hlavne na umení, pokúsiť sa už zo samotných profilov umelcov urobiť náš produkt (hoci aj neplatený/bartrovaný) a taktiež razantne zvýšiť objem contentu (obsahu) na našej stránke. Potrebujeme získať 50, 100 alebo viac umelcov, ktorým ponúkneme kvalitný priestor na prezentáciu ich tvorby a moderný web marketing. Ten im totižto často chýba, poprípade web ignorujú úplne.

Artube tričká

S nárastom umeleckého obsahu sa pokúsime častejšie pridávať nové modely a náš spôsob predaja obohatíme aj o predaj produktov, ktoré nemáme na sklade, pred uvedením na e-shop. Bola by to istá forma zákazkovej výroby. Umožní nám to ponúkať oveľa viac modelov než ako by sme si bez výraznejšej investície mohli normálne dovoliť (aj keď pri nižšej kusovej marži). Naša stránka bude de facto oslovovať ešte viac ľudí a viac zákazníkov si na nej nájde produkt, ktorý sa im páči.

V ďalšej časti sme sa venovali našej slabine – strategickému plánovaniu a financiám. Prebrali sme našu potrebu urobiť si excelové tabuľky (modely), ktoré by nám pomohli lepšie mapovať rôzne zmeny v marketingovom mixe (napr. čo sa stane, ak znížime cenu o 10%, ale predáme o 30% viac?).

Artube logoDo budúceho stretnutia sme sa zaviazali, že vylepšíme náš biznis plán, ktorý máme vypracovaný ešte z dôb pred spustením projektu a potreboval by teda riadne oprášiť :) Okrem toho si musíme pripraviť aspoň krátkodobú (ročnú) stratégiu pre rozvoj biznisu. V závere sme prebrali príklady z našich pracovných životov aj skúsenosti pána Šovčíka. Celé stretnutie bolo veľmi príjemné a prínosné. Z Auparku sme odchádzali spokojní a slová nášho mentora boli pre nás veľkou inšpiráciou.“

Ak chcete o e-shope Artube a jeho pôsobení v súťaži Eshop Akcelerátor vedieť viac, prečítajte si náš blog Ako sa darí víťaznému Eshopu so silným príbehom alebo kliknite na jeho webovú stránku, kde sa rozhodne je na čo pozerať.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.