Nové SUV Peugeot 5008 - Prípadová štúdia VOLIS INTERNATIONAL – Auto novej dimenzie

Počas horúcich letných dní tím špecialistov z Volis International spustil kampaň na odprezentovanie nového modelu Auta novej dimenzie – Peugeot 5008. Nové rodinné SUV s najnovšími technológiami, ktoré uspokojí priania nejedného manažéra, či otca rodiny. Kampaň trvala presne mesiac a jej cieľom bolo zvýšiť povedomie o tejto jedinečnej novinke na slovenskom trhu, odprezentovať benefity nového modelu, ako aj získať databázu emailových kontaktov. S naším kreatívnym tímom sme navrhli microsite, na ktorej Auto novej dimenzie ostalo návštevníkom skryté a motivovali ich na jeho odhalenie.

Na microsite si návštevníci vyberali TOP tri benefity z ôsmych, ktoré považujú vo svojom novom aute za tie najdôležitejšie. Následne (sme im) odhalili Auto novej dimenzie – Peugeot 5008.

Po odhalení auta sa návštevníci prostredníctvom emailu mohli zapojiť do súťaže o auto s plnou nádržou na víkend, ako aj 20 miniatúr nového modelu.

Na microsite sme umiestnili informácie o všetkých benefitoch auta, jeho jazdných vlastnostiach, dizajne, či najmodernejších technológiách, ktorými auto novej dimenzie disponuje. Dôležitými prvkami boli tlačidlá na zaslanie cenovej ponuky, ako aj objednanie sa na testovaciu jazdu.

Zároveň sme na stránku umiestnili štatistiku priorít návštevníkov, ktoré považujú Slováci za kľúčové pri novom aute a taktiež preklik na sociálne siete (Facebook, YouTube a Instagram). Všetky aktivity v kampani boli zároveň smerované na domovskú stránku www.peugeot.sk.

Všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže o Nové SUV Peugeot 5008 na víkend, sme zaslali email s informáciou o účasti v súťaži a pridali pár tipov na zaujímavé miesta na Slovensku, kam sa s novým autom vybrať. Opäť sme odprezentovali benefity nového auta, či informáciu o možnosti objednania na testovaciu jazdu.

V kampani sme využili efektné animované bannery. V spracovaní sme pracovali s prednými a zadnými svetlami, ktoré sa približovali a blikali, bez toho aby sme odhalili značku Auta novej dimenzie. Pridali sme dva druhy claimov, ktoré sme pomocou A/B testovania porovnávali. Ten, ktorý performoval menej, sme po štyroch dňoch nahradili novým.

Kampaň sme cielili v sieti Google Display Network (GDN) na stránkach, z cieľovej skupiny:

  • podľa demografických špecifikácií (vek, pohlavie),
  • podľa záujmov (preferencie prehliadaných webov) – auto-moto, kúpa auta, biznis, rodina a iné.

Cielenie na weboch:

  • Najpopulárnejších weboch v obsahovej sieti Google,
  • Youtube – na používateľov, ktorí si pozerajú videá, napríklad s recenziami iných automobilov podobnej kategórie,
  • Kvalitných weboch s auto-moto tématikou.

 

Príklad umiestnenia animovaného banneru na stránke www.sme.sk

 

Celú kampaň sme posilnili remarketingom. Vytvorili sme dve série remarketingových bannerov (8 formátov s dvoma kreatívami). Pre tých, ktorí prišli na stránku www.autonovejdimenzie.sk, ale neodhalili auto sme ukázali banner „Otestuj Auto novej dimenzie s CTA dohodnúť jazdu“. Tým, ktorí ho odhalili, ale nezapojili sa do súťaže, sme ukázali banner „Vyhrajte Auto novej dimenzie s CTA chcem súťažiť“.

Počas jedného mesiaca sme získali:

  • 1615 emailových adries (ľudí zapojených do súťaže),
  • takmer 5 000 000 impresií (zobrazení), z ktorých bolo viac ako 20 000 kliknutí na banner,
  • o testovaciu jazdu prejavilo záujem 120 ľudí,
  • o vystavenie cenovej ponuky 902 užívateľov.

Najúspešnejšie cielenie:

Užívatelia nad 36 rokov / záujmy auto-moto / umiestnenie na top weboch (topky.sk, sme.sk...).

Zároveň sme našou kampaňou:

  • vzbudili u ľudí zvedavosť a zvýšili povedomie o 5008,
  • získali cennú databázu emailových adries, ktorú vieme do budúcna využiť,
  • originálny efekt pomocou animovaných bannerov,
  • získali sme navyše výstup (user generated content) – aké priority sú pre Slovákov pri novom aute dôležité,
  • získali sme cookies.

 

Aj obyčajné maličkosti sa so skvelým tímom ľudí dajú premeniť na veľké veci!


Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.