Prečo je HotJar “hot” alebo aké funkcie by ste v tomto online nástroji určite mali vyskúšať?

Vaša stránka vyzerá veľmi pekne, moderne a jednoducho, no podľa analýz návštev a obratov to tak vôbec nevyzerá? Potom je čas buď na UX audit zo strany odborníka (prečítajte si článok o UX audite, ktorý pomohol online obchodu Dedelos) alebo na použitie vhodných nástrojov, ktoré vám pomôžu so zistením nedostatku na vašej stránke.

Jedným z nástrojov, ktoré vám môžu byť nápomocné je napríklad www.hotjar.com. Vďaka nemu môžete veľmi dobre pochopiť, čo sa skrýva za vašou analytikou. Hotjar je online nástroj, ktorý vám pomôže dokonale pochopiť vašich webových či mobilných zákazníkov. Zistíte, na ktoré miesta najčastejšie klikajú alebo čo im na stránke robí problém. Ponúka niekoľko šikovných služieb ako napríklad “Heatmaps”, “Recordings” alebo “Funnels”.

Takže aké “hot” funkcie ponúka?

Heatmaps

Táto funkcia tvorí farebné rozlíšenia, ktoré sú generované na základe množstva klikov na stránke. Vďaka funkcii pochopíte, čo váš používateľ chce, čo je pre neho dôležité a čo reálne robí na stránke.


Nahrávky

Ďalšou šikovnou súčasťou tohto nástroju je napríklad “Recordings”, ktorá nahráva jednotlivých zákazníkov a ich správanie na stránke. Ľahko môžete zistiť s čím mal kokrétny zákazník problém.




Funnels

Funnels alebo lievik je tiež užitočná vecička. Vďaka tejto funkcii si viete odsledovať, na ktorej stránke vám odpadáva najviac návštevníkov (kvôli neprehľadnoti, komplikáciam, atď.) a ktorý krok im robí najväčší problém.





Spätná väzba na vašu stránku

Vďaka priamemu feedbacku na vašej stránke si viete od vašich potenciálnych zákazníkov zistiť, či boli so stránkou spokojní alebo nie. Okrem iného sa viete pýtať na konkrétne otázky, ako napríklad ako sa im používal nákupný košík, po prípade čo by zmenili v nákupnom procese.

HotJar ponúka ešte väčšie množstvo veľmi šikovných funkcií, takže určite odporúčame. Limitovaná verzia je dokonca dostupná zadarmo :) Ak sa vám náš článok páčil, nezabudnite ho zdieľať alebo komentovať.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.