Sila fotografií na e-shopoch

Fotky produktov sú to najdôležitejšie. Predstavte si, že ste zákazník. Chcete si kúpiť určitú vec, ale v ponuke je veľa možností. Listujete dlhým zoznamom a nič Vás nezaujalo. Takýto pocit sa stáva bežne. Má to za následok veľa faktorov, no jeden z najhlavnejších je fotografia produktu.

Zákazník pri listovaní zoznamom produktov sa pozerá primárne na fotografiu. Ak je nekvalitná, zle a nezaujímavo odfotená alebo pre neho nudná, jednoducho ten produkt preskočí. Takýto produkt môže zachrániť len výrazný nápis: AKCIA! To vie ľudí vždy prilákať. 

Čo to znamená pre majiteľov e-shopu? Znamená to, že dopyt po produkte je ovplyvnený aj tým, akú reklamu mu spravíte, aký “obal“ bude mať na stránke. Darmo sa hovorí, nesúď knihu podľa obalu, ale podľa obsahu. Pravdivé to je, ale zoberte si, že si máte vybrať zo stoviek kníh. V dnešnom uponáhľanom svete si určite nebudete študovať obsah každej knihy. Primárne sa budete riadiť, ako vás zovňajškom zaujala resp. ako vás zaujal produkt na stránke e-shopu.

V tomto článku sa pokúsime identifikovať, aké je dôležité si vybrať správne fotky.

  1. Ukážte, čo predávate

Vysvetliť zákazníkovi údaje o produkte, jeho prepozície, jeho veľkosť, farbu je veľmi ťažké. Každý máme inú predstavivosť, a preto je potrebné vizuálnu stránku produktu zjednotiť u všetkých tým, že produkt bude mať aj vlastnú fotku. Tým sa zamedzí nepríjemnostiam typu: Ale ja som si myslel, že ten produkt čo som si kúpil bude vyzerať inak.

Na kvalite a originalite záleží, preto to zverte do rúk odborníkom, fotografom. Tí by sa mali postarať o to, aby produkt na fotke vyzeral dobre. Základom je mať fotky veľmi kvalitné, odporúča sa aspoň 1500 pixelov na dlhšej strane. To umožní zákazníkovi priblížiť fotku a stále vidieť detaily.

Biele pozadie produktu sprehľadní produkt a zvýrazní ho. Vo všeobecnosti však platí, čím svetlejšia farba, tým lepšie.

Zarovnajte obrázky produktov rovnako, bude to pôsobiť celkovo ako uprataná a prehľadná stránka. Ľudské oko si musí nájsť pattern, čím jednoduchší, tým lepšie.

Presnosť farieb musí byť precízna. Zníži to reklamácie a sťažnosti, že produkt bol farebne iný, ako sa očakávalo.

Produkt by mal mať aj fotky zblízka. Rôzne detaily, ktoré by si zákazník chcel pozrieť.

Ak pridáte video alebo 360° zobrazenie, o to lepšie. Je to veľmi dobrá a príjemná vec.

  1. Vytvorte emocionálnu príťažlivosť.

Keď človek nakupuje, emocionálna časť mozgu preberie kontrolu nad tou racionálnou. Preto je väčšia šanca kúpy, ak sa zákazník mysľou spojí s tým, čo je na obrázku. Ak ukážete produkt v nejakom kontexte, myseľ si už vie ľahšie predstaviť, ako produkt používa. To jej pomôže pochopiť ako ten produkt môže zlepšiť zákazníkov “život“.  A predstava že ten produkt už používa, zvyšuje chuť ho mať, kúpiť si ho.

  1. Rozoznanie tváre

Človek má zaujímavú vlastnosť. Rozoznávať tváre vždy a všade. Či už je to oblak na oblohe alebo zhorený toast. S týmto je aj spojený fakt, že na obrázkoch si tváre všímame ako prvé a pozeráme sa na ne najdlhšie.

 Rozoznanie tváre, Mapa pohľadu na obrázok

Zdroj: cxpartners.co.uk

Na obrázku si môžete všimnúť, ako takéto niečo funguje. Ako to môžeme využiť? Ak tvár umiestnime v tesnej blízkosti produktu, zvýšime aj množstvo a dĺžku pozerania sa na ten produkt. Taktiež je 100% šanca, že produkt nebude prehliadnutý.

  1. Na čo sa pozerá?

Ďalšou zaujímavosťou je to, že máme neodolateľnú chuť sa pozrieť tam, kam sa pozerajú ostatní.

 mapa pohybov očí po obrázku

Zdroj: cxpartners.co.uk

Všimnite si mapu na fotke, akým spôsobom sa ľudia pozerali na fotku. Toto sa dá využiť, ak chceme ovplyvniť, kam sa zákazník bude pozerať.

  1. Spojte fotografie s vašou značkou

Značky používajú fotografie, aby si spravili u zákazníkov identitu. Ak nepridávajú fotky s podobnými faktormi, spôsobuje to u ľudí zmätok. Udržujte fotky v rovnakom štýle a vybudujte si identitu. Ak tá identita bude dobrá, zákazníci sa budú cítiť lepšie a je väčšia šanca, že u vás nakúpia alebo sa k vám vrátia ešte raz.

  1. Vyjadrite aj nehmotné

Každá firma má nejaké svoje špecifické vlastnosti. Preto by ste ich aj vy mali zvýrazniť. Ručné výrobky, kvalitné služby, top-class kvalita, čerstvosť. Všetko toto zákazníkov presviedča nakúpiť práve u vás.

 Bentley web-stránka

Zdroj: cxpartners.co.uk

Pozrite si napríklad hlavnú stránku automobilky Bentley. Tým obrázkom dávajú zákazníkovi pocit, že je všetko ručne a precízne robené. A to vyvoláva naozaj top-class pocit - čo sa áut týka.

Na koniec by sme radi zhrnuli, ako by sme mali vybrať tú správnu fotku. 

    • Obsah - Čo by malo byť na fotke?
    • Kľúčová správa - Akú správu chceme aby fotka vyjadrovala?
    • Reakcia - Ako by sme chceli aby zákazníci reagovali na fotku?

Ak sa zamyslíte nad týmito tromi bodmi a použijete hore uvedené tipy, určite vyberiete ten správny obrázok.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.