15 tipov na skvelý vianočný darček z našich slovenských e-shopov

Ako každý rok, je tu čas sviatkov a s ním aj nami neľahká úloha, nájsť vhodné darčeky pre našich blízkych. Za peknými vecami na Slovensku netreba chodiť ďaleko. Do našej súťaže sa minulý rok prihlásilo viac než 100 e-shopov. Mnohé z nich ponúkali veľmi zaujímavý a netradičný tovar, za výhodné ceny. Čítajte ďalej a načerpajte inšpiráciu.

  1. Mydlá z Marianky – umyjú telo a potešia dušu

Umývanie rúk patrí medzi každodenné činnosti, ktoré sa môžu niekomu zdať otravné. Dá sa táto činnosť nejako spríjemniť? A čo deti, ktoré sa do umývania rúk pred jedlom práve nehrnú? Nuž, aj toto sa dá „hacknúť“. Keď budete mať doma ručne robené prírodné mydlá od rodinnej firmy Mydlazmarianky, zaručene sa v kúpeľmi zastavíte častejšie a ruky si budete umývať s veľkým potešením. Okrem toho, že krásne vyzerajú, tieto mydlá aj nádherne voňajú. Vyskúšajte napríklad výživné mydlo Ylang ylang s mandľovým olejom a bambuckým maslom.

  1. Tričká Artube – spojenie umenia a dobročinnosti

      Tričká Artube vyrábajú slovenskí a českí maliari, ilustrátori a grafici. Ocenia ich vaši nezávislácki súrodenci a priatelia, ktorí chcú vyniknúť v dave a zároveň nosiť štýlové oblečenie s hlbšou myšlienkou. Z každého predaného trička venuje Artube 2 € na podporu dobročinných projektov. „Eko bio raw organic“ maniakov potešia tričká zo série EarthPositive®, pri ktorých  výrobe sa využívajú výhradne obnoviteľné zdroje, v súlade s etickými štandardmi Fairtrade.

    1. Bambusová spodná bielizeň – už žiadne alergie

    Z bambusu sa nevyrábajú len zubné kefky a nábytok, ale aj kvalitné a trvácne oblečenie. Bambusové vlákna totiž majú vynikajúce prírodné antibakteriálne účinky, vysokú životnosť a perfektný termoklimatizačný efekt. Bambusová spodná bielizeň navyše poteší každého alergika, nakoľko tento materiál je zaručene hypoalergénny. Na stránke www.termobielizen.sk nájdete oblečenie z bambusu pre celú rodinu.

    1. Bicykel alebo kolobežka – zdravý pohyb cestou do práce

    Bicykel je dopravný prostriedok, ktorí peňaženku aj životné prostredie. Krásny mestský bicykel poteší každého hipstera (aj keď si to neprizná). Chcete byť originálnejší? Kolobežka je to pravé pre vašich blízkych, ktorí holdujú športu. Na www.cshop.sk nájdete aj množstvo cyklistických doplnkov a darčekové poukážky.

    1. Sportindustria – zaostrené na halové šport

      Florbal, volejbal, bedminton a tenis. Ak vaši blízki obľubujú práve tieto športy, v e-shope www.sportindustria.com pre nich určite nájdete vhodný dar. Nám padli do oka napríklad štýlové bedmintonové tašky. Neviete sa rozhodnúť? Výhodou je, že tento obchod ponúka aj kvalitný zákaznícky servis a poradenstvo.

    1. Woodfly – štýlové drevené motýliky

    Už žiadne trampoty s viazaním motýlika! Vykašlite sa na návody. Kúpte vášmu mužovi praktického motýlika z dreva v e-shope www.drevenemotyliky.sk, ktorým hravo doplní svoj outfit. Stavte na unikátny slovenský handmade dizajn.

    1. Coolberry – praktické a elegantné predmety do domácnosti

    Ak hľadáte darček pre niekoho, kto miluje funkčné veci s oku lahodiacim dizajnom, v e-shope www.coolberry.sk ste na správnej adrese. Nájdete tu množstvo praktických vychytávok do domácnosti, ale aj svetoznáme dizajnérske kúsky, ako je napríklad cyklistická prilba v tvare šálu Hövding. Milovníkov 80-tych rokov poteší Berlin Boombox, je prenosný bluetooth reproduktor, inšpirovaný dizajnom ikonických kazetových magnetofónov.

           8. Drevená zubná kefka od Letsbegreen – šetrí životné prostredie aj vaše zuby

      Mnohí ľudia majú problém vybrať si správnu zubnú kefku – aby nebola príliš tvrdá, mäkká alebo nebodaj príliš umelá. S kefkami od bio e-shopu Letsbegreen sa vám to nestane. Vyskúšajte bambusovú kefku, v ktorej sa spájajú najlepšie zdravotné vlastnosti s ekologickou šetrnosťou. V ponuke je aj extra jemná detská verzia.

      1. Fansmania – pre nadšených športových fanúšikov

      Ak máte v rodine NHL fanúšika, v tomto e-shope zaručene nájdete niečo, čo sa mu bude hodiť. http://www.fansmania.eu/ ponúka hokejové dresy s možnosťou dodania vlastného mena a čísla, ale aj zimné čiapky či originálnu posteľnú bielizeň.

      1. Eyerim – okuliare na každú príležitosť

      Ak dobre poznáte svojich blízkych a viete, čo sa im páči, môžete ich pod stromčekom potešiť novými okuliarmi. Na www.eyerim.sk nájdete značkové okuliare – slnečné, dioptrické aj lyžiarske. Keďže zimná sezóna sa nezavratne blíži, odporúčame vám investovať do kvalitných lyžiarskych okuliarov.

      1. Dedoles – oblečenie s prírodnými motívmi

      Známa slovenská stálica www.dedoles.sk ponúka nádherné eko veci so zvieracími a inými prírodnými motívmi. Vynikajúcou vychytávkou pre deti aj dospelých je vyfarbovacie tričko, ktoré rozvíja kreativitu. Okrem oblečenia tu nájdete aj iné nápadité darčeky, napríklad posteľnú bielizeň, kozmetiku, bižutériu, kryty na telefón alebo chutné bio čaje.

      1. Lull – na dizajne domáceho oblečenia záleží

      Na www.lull.sk nájdete skvelý výber oblečenia pre dámy, ktorým nie je jedno, ako vyzerajú doma a obľubujú pohodlný a funkčný dizajn. Odporúčame predovšetkým krásne a pohodlné pyžamá zo 100% bavlny, vo voľnejšom prevedení a s dlhším vrchným dielom. Lull ponúka okrem voľnočasového oblečenia aj prepracované zimné kabáty, v ktorých vašej partnerke určite nebude zima.

      1. Tomahawk – pre kutilov i horolezcov

      Muži a dobrodružstvá  v prírode – to jednoducho patrí k sebe. Ak máte doma hodolezca, skauta alebo domáceho kutila, v e-shope Tomahawk si určite pozrite celú ponuku, ktorá je naozaj široká. Manžela, ktorý rádo chodí po horách s batohom, poteší trojdielny ešus, dedko, ktorý je kutil a rád trávi čas na chalupe, zas ocení poriadnu sekeru.

      1. Ihrysko – hry pre malých aj veľkých

      Ak vaše deti milujú spoločenské hry, toto je e-shop pre vás. Na www.ihrysko.sk nájdete hry od výmyslu sveta: postrehové, logické, kartové, strategické, hlavolamy… Spoločenské hry sú vynikajúcim darčekom aj pre dospelákov, ktorí neradi trávia čas pred televízorom a baví ich trénovať si svoje mozgové závity. Odporúčame vám vyskúšať napríklad zábavnú vedomostnú hru Poznáš Slovensko?, vhodnú pre celú rodinu.

      Diskusia

      Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.