Druhé školenie v sérii MastersGate Akcelerátor v znamení Logistiky

Po úspešnom MastersGate Akcelerátor: UX a web (18.8.) sa minulý týždeň konalo školenie zamerané na Logistiku. Vystúpili odborníci z logistických firiem, ktorí e-shopistom odovzdali svoje dlhoročné know-how. Doplnením programu bola prednáška ohľadne daňovej prípravy od KPMG. Eshopisti sa vďaka daným prednáškam dozvedeli, ako sa najefektívnejšie pripraviť na najrušnejšie obdobie ecommerce - Vianoce.

Praktické prednášky si pripravili najväčší odborníci na logistiku a to firmy DHL Parcel Slovensko, Zásielkovňa, Fulfillment by FHB. Účastníci tohto školenia nesmierne ocenili dobré rady, tipy a triky práve od týchto spoločností, ktoré majú za sebou už dlhoročnú skúsenosť.

Je dôležité podotknúť, že logistika býva vo vnímaní eshopov veľmi často podceňovaná a nachádza sa v pozadí procesov. To však rozhodne neznamená, že je menej dôležitá, ako napríklad užívateľský interface eshopu.

Celé školenie otvorila spoločnosť DHL Parcel Slovensko s prednáškou “Ako zvládnuť predvianočný nápor v logistike?” Martina Husárová a Jozef Hrbáček vo svojej prednáške odpovedali na otázky:

  • Kto najviac pocíti nápor počas predvianočnej sezóny a prečo
  • Kedy začína sezóna a kedy sa treba pripravovať
  • Ako vyzerajú procesné a technické prípravy pred Vianocami v DHL Parcel
  • Ako treba správne komunikovať, baliť zásielky a vybavovať reklamácie

Ďalšiu prednášku si pripravil Peter Horník z Fulfillment by FHB. Počas hodinovej prezentácie Peter prezradil:

  • Aké sú dnes možnosti logistiky a dopravy
  • Ako si usporiadať sklad a vymyslieť vhodný proces
  • Kam smeruje špička ecommerce

Treťou rečníčkou bola Zuzana Blažejová z KPMG, ktorá prednášala na úplne inú tému a tou boli dane. Zuzana nám prezradila, či si môžeme odpísať zo základu dane napr. vianočné pohľadnice, darčeky, výzdobu a večierky.

Ako posledný vystúpil Petr Sochora, CEO zo spoločnosti Zásielkovňa.sk, ktorý vo svojej prezentácií trefne podotkol, že “Väčšina hraníc existuje iba v našich mysliach, a preto by sme sa nemali báť ich prekročiť!” Petr sa zameral hlavne na dopravu a odprezentoval, čo vlastne zákazníci od e-shopu očakávajú (čo sa týka dopravy) a aké sú nové trendy v doprave (napr. osobný odber alebo vlastná výdajňa).

Účastníci na MastersGate Akcelerátore zameranom na logistiku diskutovali nielen s prednášajúcimi, ale živo komunikovali aj medzi sebou. Práve networking a vzájomné zdieľanie skúseností je často obohacujúcou ingredienciou podobných odborných školení, a preto sa netreba báť a neustále sa zapájať do diskusií a spoznávať s novými ľuďmi.

Adam z úspešného slovenského e-shopu Eyerim poznamel: “Školenie bolo veľmi fajn, ale náš e-shop je veľmi špecifický prípad, lebo máme “fyzickú logistiku” outsourcovanú cez Fulfillment. Pre mňa osobne bolo prínosom vidieť to, ako fungujú logistické firmy ako napríklad DHL alebo Zásielkovňa. Toto školenie by som odporučil predovšetkým e-shopom, ktoré si robia logistiku in-house.”

My so vzdelávaním nekončíme! Už o pár dní sa bude konať v poradí tretie školenie MastersGate Akcelerátor: Výkonnostný marketing (3.10.), na ktorom zistíte, ako napríklad zvýšiť svoj obrat o +10%, aké sú najnovšie trendy správania užívateľov na Facebook-u,  alebo aký kanál je pre váš e-shop ten najvhodnejší. Ak máte záujem, neváhajte a zaregistrujte sa už DNES, počet miest je totiž limitovaný.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.