5 rád na lepšie zabezpečenie vášho e-shopu

Online biznis rastie dennodenne. Lejú sa do neho nemalé peniaze a kde je veľa peňazí, tam je priestor pre rozvoj, ale i pre zlodejov. Nenechajte nič na náhodu a zabezpečte sa. Online podnikanie je jedným z hlavných cieľov cyber kriminality.

Najznámejším bol hack stránky Magento, veľkého e-shopu založeného firmou E-Bay. Náchylné sú hlavne transakcie, resp. samotné údaje o platbe alebo celkovo účty používateľov a ich súkromné informácie.

Predstavujeme vám 5 rád ako spraviť váš e-shop bezpečnejším nie len pre vás, ale aj pre vašich zákazníkov.

  1. Zašifrujte dáta

Šifrovanie je kľúčové v dnešnom svete a môžete ho vidieť už skoro všade. Je dôležité, aby všetky dáta, ktoré sú prenášané medzi firemným serverom a webom používaným zákazníkmi, boli šifrované. To zabráni takzvanému phising útoku. Odporúčame požiť SSL overovanie, ktoré šifruje citlivé údaje vrátane hesiel a ďalších údajov kreditnej karty.                 

  1. Najlepší bezpečnostný software

K dispozícií je široká škála programov, ktoré majú za úlohu to isté. Zabezpečenie a ochranu. Vašou úlohou je vybrať tú najlepšiu ochranu pre váš biznis. Zameriavať by ste sa mali nie na cenu, ale na to, ako vám veľmi pomôže. Najlepšie sú tie, ktoré nezabezpečia len váš server, ale aj zákazníkov.

  1. Silné heslá

"Použite dostatočne silné heslo". Toto počujete už snáď všade. Avšak je to pravdivé. Štúdie ukázali, že keby človek použil len malé písmená anglickej abecedy a heslo by mal dlhé 7 znakov, tak by počítaču trvalo 0,3 sekundy na jeho uhádnutie. Každý znak navyše však tento čas zvyšuje rádovo. 10 znakov by už trvalo pár mesiacov. No však niektorí zlodeji sú ochotní počkať. Heslo nad 11 znakov sa neodporúča, keďže je natoľko dlhé, aby ho človek ľahko zabudol.

Sú aj iné spôsoby ako zvýšiť čas uhádnutia hesla počítačom zlodeja. Ak použijete aspoň jeden znak veľkej abecedy a aspoň jedno číslo, tak je ten čas už pomerne veľký na odradenie zlodejov. Existujú aj firmy ktoré si môžu dovoliť zaplatiť super-počítač, a preto ak cítite, že by o vás a váš e-shop mali záujem aj väčšie “ryby“, tak zvoľte viac znakov, viac veľkých písmen, viac čísel a špeciálych znakov, ako je napríklad €.To isté platí aj pre vašich zákazníkov. Nedovoľte im vytvárať ľahko uhádnuteľné heslá. Predídete zbytočným nepríjemnostiam v budúcnosti.

Na obrázku si môžete pozrieť najčastejšie heslá v roku 2014.

 50 najpoužívanejších hesiel

Zdroj: http://wpengine.com
  1. Správny hosting

Každý e-shop má svoj webhosting. Treba ho správne a múdro vybrať. Radšej si trochu priplaťte a máte webhosting, ktorý ponúka bezpečnosť aj spoľahlivosť. Určite si dajte pozor, či balíček obsahuje bezpečnostné funkcie, ako napríklad SSL certifikáty, a tiež nepretržitú 24 hodinovú technickú podporu.

  1. Penetračný test

Existujú stránky, ktoré majú na starosti penetračné testy. Určite nechajte svoj web preveriť v takomto teste. Takýto test určí slabosť stránky pred bezpečnostnými hrozbami. Je lepšie prísť na tieto bezpečnostné slabosti skôr ako zlodej.

 

Narušenia dátových tokov sa zvyšujú každým dňom. Počítače sa stávajú výkonnejšími, múdrejšími a zlodeji to majú čoraz jednoduchšie dostať sa k informáciám, ktoré chcú. To je dôvod, prečo je nutné, aby majiteľ e-shopu bol informovaný o osvedčených postupoch v online podnikaní. Dúfame, že vám článok pomôže a vyvaruje vás možným problémom v budúcnosti.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.