Eshop Akcelerátor zaujal médiá: kde všade sa o ňom písalo?

Súťaž Eshop Akcelerátor v roku 2015 oslovila slovenské startupy aj zabehnuté progresívne firmy, o čom svedčí aj veľký záujem súťažiacich a médií. O Eshop Akcelerátore písali Hospodárske noviny, ktoré súťaž predstavili verejnosti, ako aj weby Artube, Touch IT či Cancel.sk. Mnohé informácie boli dostupné aj na blogu ui42.

Eshop Akcelerator

Hospodárske noviny predstavili projekt verejnosti

Hospodárske noviny uverejnili 10. septembra 2015 rozhovor s Jozefom Šovčíkom, porotcom súťaže a odborníkom v danej oblasti. Vybudoval úspešnú IT spoločnosť Visicom, ktorá firme Nestlé dodávala riešenia pre efektívnejšiu komunikáciu so zákazníkmi. Neskôr ju predal a teraz investuje do startupov. Hovorí o tom, že mladí ľudia na Slovensku majú nápady, ale nie všetci ich vedia dotiahnuť do konca. Doteraz podporil štyri firmy.

Okrem toho sa na kanáli Hospodárskych novín objavili aj videá, ktoré prezentujú všetkých finalistov 1. ročníka Eshop Akcelerátora. Jednotlivé e-shopy v nich hovoria o svojom biznise, o možných prekážkach v podnikaní, o tom, v čom sa zlepšili a o svojej vízii do budúcnosti. Ak ste si ich ešte nestihli pozrieť, môžete tak učiniť na stránke HNtelevízie. Príbehy súťažiacich vás určite zaujmú a možno dokonca aj inšpirujú k rozbehnutiu vlastného biznisu.

Projektu Eshop Akcelerátor bol venovaný v Hospodárskych novinách široký priestor a tak ste okrem rozhovoru s pánom Šovčíkom a videí o víťazoch v nich mohli nájsť aj celú dvojstranu o tomto vydarenom projekte. Táto dvojstrana bola venována nie len predstaveniu celého projektu od A po Z, ale aj trom tohtoročným víťazom.  

Zdroj: HNonline

Videá zo súťaže Eshop Akcelerátor nájdete na: HNonline

Denník N vyspovedal mentora Eshop Akcelerátora

V Denníku N ste si mohli prečítať rozhovor s mentorom súťaže Eshop Akcelerátor, Jozefom Šovčíkom o tom, či sa oplatí, alebo neoplatí investovať do slovenských start-upov. Pútavy rozhovor s podporovateľom start-upov určite nabudí hlavne mladých ľudí, aby na svojich nápadoch neprestávali pracovať. Ako hovorí Jozef Šovčík: „Mladí ľudia majú skvelé nápady. Lenže miesto toho, aby ich dotiahli do konca, dajú prednosť stabilnému zamestnaniu a lízingu na nové auto.“

Zdroj: Denník N 

Touch IT odporúčal Eshop Akcelerátor začínajúcim aj rozbehnutým podnikateľom

TouchITO Eshop Akcelerátore písal aj magazín  Touch IT. O súťaži informoval v čase, keď sa e-shopy začali prihlasovať. Čitatelia našli na stránke informácie o tom, dokedy sa môžu prihlásiť do súťaže a o projekte ako takom a o jeho prínose pre súťažiacich aj finalistov. V článku sa zdôrazňovalo, že do Eshop Akcelerátora sa môžu prihlásiť nielen malé a začínajúce podniky, ale aj úspešné, veľké a etablované firmy. Ako píše Touch IT – s celoročnou podporou špecialistov je podnikanie jednoduchšie.

Zdroj: TouchIT.sk

Martinský coworking Cancel priblížil svoj príbeh

JMsport

Martinčania z Cancel.sk písali o tom ako sa do súťaže Eshop Akcelerátor prihlásil JMSPORT.sk,  čo je dielo z dielne stupo.sk. Výhra bola lákavá – ročné poradenstvo od odborníkov a mnoho ďalších výhod.

A tak poslali kreatívny popis e-shopu a čakali, koľko lajkov z toho bude. Počet hlasov však nestačil na výhru. No prišiel im nečakaný e-mail. Porota JMSportu udelila divokú kartu, ktorá im zaručila postup do finále.

Team JMSport sa pobral na finále do Bratislavy, aby odprezentoval svoj e-shop s bicyklami. Priamo na finále súťaže boli všetkým účastníkom k dispozícii odborníci z rôznych oblastí, s ktorými sa mohli radiť o svojich nápadoch či diskutovať o problémoch, na ktoré narazili. Boli to hlavne partneri súťaže, ľudia z VIAMO, FullFillment, tím ui42, ale aj mentori. JMsport oceňuje spontánne rozhovory so špecialistami. Vznikali aj nové kontakty. Potešila ich aj príjemná atmosféra a občerstvenie pri čakaní na prezentáciu pred porotou.  V kategórii, do ktorej sa JMSport prihlásili, síce nevyhrali prvé miesto, no dostali rôzne pozornosti a darčeky od partnerov súťaže Eshop Akcelerátor.

Po vyhlásení výsledkov nasledovala prednáška od „velikána a správneho týpka“ Jozefa Šovčíka. Kto jeho prednášku pozorne počúval, našiel tam nesmrteľné posolstvo podnikania. Nakoniec JMsport dostal pochvalu za realizáciu aj za prácu s FB.  Odborníci im však poradili, aby viac komunikovali so zákazníkmi svojho e-shopu.

Zdroj: Cancel.sk

Blog od šťastných víťazov z Artube

Víťazný Artube (zvíťazili v kategórii Eshopy s príbehom) o Eshop Akcelerátore napísal článok na svojom blogu „Ako sme súťažili v Eshop Akcelerátore“. Na začiatku septembra 2015 sa po prečítaní článku z Denníka N dozvedeli, že sa chystá prvý ročník súťaže Eshop Akcelerátor. Ceny boli nadmieru lákavé, nebolo nad čím ďalej uvažovať, a tak skúsili Artube šťastie v súťaži a prihlásili sa do kategórie Eshopy so silným príbehom.

ArtubeDo finále mohlo postúpiť iba prvých päť e-shopov s najväčším počtom hlasov. Porota mala možnosť udeliť v každej kategórii jednu divokú kartu e-shopu, ktorý sa neumiestnil medzi prvými piatimi a posunúť ho tak do finále. Artube vedeli, že konkurencia je na veľmi vysokej úrovni a bude treba bojovať zo všetkých síl. Do finále ostávalo dvanásť napínavých dní a bolo treba získať čo najviac hlasov. Artube zapojili známych, aby im pomohli zdieľať hlasovanie. Dlhý čas sa tešili z prvého miesta, avšak nakoniec skončili tretí, so 630 hlasmi. Aj to bol však obrovský úspech. Do finále Artube postúpili spoločne s Woodfly, Sušienkovom, Wine Story, Eti-shopom a divokou kartou Lokapetitom.

Šiesteho októbra ich čakalo veľké finále, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Hospodárskych novín. Prezentácie každého e-shopu boli neskôr zverejnené na stránke Hospodárskych novín. Artube sa postavili pred porotu s veľkým entuziazmom a elánom, oblečení v tričkách spoločnosti. S tubusom v ruke prezentovali svoj projekt. Finále prebiehalo v troch fázach. Artube mali možnosť spoznať množstvo skvelých ľudí a úspešné e-shopy. Súčasťou bol aj networking a rôzne zaujímavé prednášky od uznávaných odborníkov, týkajúce sa problematiky e-shopov. Nervozita pred prezentáciou e-shopov stúpala. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a zostávalo už len počkať na výsledky. Zatiaľ čo sa porota rozhodovala, kto bude víťazom, vzrastajúce napätie v miestnosti sa dalo krájať. Po krátkej porade im oznámili, že víťazom  v kategórii E-shopy so silným príbehom sa stáva ARTUBE!

Mladí podnikatelia z Artube mali obrovskú radosť. Z toľkého nadšenia tomu ani nemohli uveriť, no tešili sa, že sa to naozaj stalo, že dokázali prejsť touto veľkou skúškou a napokon zvíťazili.

Všetky tieto príbehy sú známkou toho, že projekt Eshop Akcelerátor si našiel svoje publikum. Dúfame, že 2.ročník súťaže Eshop Akcelerátor bude ešte lepší a pomôže začínajúcim i etablovaným podnikom rozvíjať svoj potenciál.

Zdroj: Artube.sk

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.