MastersGate Awards - Interview s minuloročným víťazom MARK face and body

V poradí 4. ročník unikátnej konferencie z ecommerce sveta – MastersGate sa nezadržateľne blíži.

Okrem programu, ktorý každoročne stavia na kvalite, praktickom prínose pre účastníkov a formálnom či neformálnom networkingu,  je jej vrcholom vyhodnotenie súťaže eshopov MastersGate awards. Vyspovedali sme pre vás Marka Bugáňa, zakladateľa eshopu Mark face and body, ktorý sa stal minuloročným víťazom špeciálneho ocenenia - „The Greatest Investment Potencial“.

Zisťovali sme, prečo by sa slovenské eshopy mali prihlásiť do súťaže MastersGate Awards aj v čom im môže výhra pomôcť. Marko, ktorý sa preslávil svojimi telovými peelingami. svoje dojmy zhrnul nasledovne:

„Samotná súťaž je výborným nástrojom, aby ste získali komplexný prehľad o vývoji ecommerce scény na Slovensku. Zistíte, akí sú na trhu noví hráči a otvorí vám to oči v oblasti konkurencie. Rovnako je to fajn event z pohľadu networkingu, kedy ľahko spoznáte iných šikovných ľudí. MastersGate taktiež vytvára priestor aj pre základný, nazvime to, „knowledge-sharing“. Spravidla máva každý eshop pálčivé témy, s ktorými si sám nevie poradiť a práve tu môžete tieto otázky otvoriť a minimálne sa informovať ako daný problém riešia iní. Výhra je dobrým znakom pre biznis ako taký. Je to ukazovateľ, že sme na dobrej ceste, čo má pozitívny dopad na celú firmu, tím nevnímajúc.“

Vraví sa, že začiatky sú ťažké, a preto nás zaujíma, ako ste do ecommerce scény skočili vy.

„Na začiatku sme sa spojili s marketingovou agentúrou, ktorá nám pomohla nastaviť celú marketingovú infraštruktúru ako sociálne média, web, dizajn a podobne. Všetko ostatné sa robilo aj robí in-house. Pred začiatkom sme zbierali aj spätnú väzbu od známych, ktorá mala potvrdiť kvalitu jednotlivých produktov. Keďže vyrábame vlastné produkty, chceli sme ich osvedčenie, že produkt spĺňa všetko potrebné, aby bol predstavený širokej verejnosti.“ smile

Nazreli sme aj priamo do sveta peelingov.

„Aktuálne máme v tíme okolo 12 ľudí, no samotnému eshopu a práci s ním sa venuje približne polovica. Ľudí sme si hľadali cez známosti či iné kontakty, no postupne začíname využívať aj pracovné portáli a sociálne siete. Nebazírujeme na tom, aby človek vedel všetko na 100 %, schopnosti sú samozrejme dôležité, no ide skôr o osobnostný fit, drive a energiu, ktorá ide z daného človeka.“

Produkty Mark face and body sa tešia veľkej obľube.  Marko nám na záver prezradil ako pristupujú k pestovaniu značky a celkového imidžu:

„Na podporu brandu a komunikáciu využívame najmä sociálne siete ako Facebook a Instagram, ktoré nám fungujú úplne najviac, čo je spôsobené tým, že práve naša cieľová skupina je na sociálnych sieťach veľmi aktívna. Spolupracujeme tiež s influencermi, no snažíme sa robiť aj iné marketingové aktivity, ako PR či platené reklamy. Z krátkodobého horizontu vidím budúcnosť stále vo využívaní sociálnych sieti a influencerov, no z dlhodobého pohľadu bude opodstatnené najmä vzdelávanie klientov hravou formou a videá s kvalitným obsahom.

Víťazi MastersGate awards získavajú plnú podporu zo strán top odborníkov, čím svoj biznis posúvajú opäť o krok vpred. Nebolo tomu inak ani v prípade Mark face and body, ktorých peelingy milujeme. Brány registrácie do MastersGate awards sa uzatvoria už 3. apríla nezmeškajte svoju šancu získať ročný akceleračný program a možno si už onedlho prečítaš článok o sebe. Svoj eshop môžeš registrovať tu: (https://www.mastersgate.com/prihlasenie-do-sutaze).

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.