MastersGate Ecommerce Summit spravil z obyčajného aprílového piatku neopakovateľný zážitok

Tento deň si bude pamätať nielen viac ako 250 účastníkov konferencie vďaka pridanej hodnote, ktorú so sebou priniesla, ale aj 6 výhercov MastersGate súťaže, ktorí čoskoro prejdú na nový level svojho podnikania.

MastersGate Ecommerce Summit je svojho druhu jediná e-commerce konferencia na Slovensku, ktorá minulý piatok spojila na jednom mieste hneď niekoľko záujmových skupín - úspešných podnikateľov, riaditeľov a manažérov nadnárodných firiem, známe a uznávané osobnosti v oblasti online marketingu a podnikania, a v neposlednom rade ľudí, ktorí sa o tento obor zaujímajú. Cieľom tejto konferencie bolo nielen vyvrcholenie súťaže MastersGate, ale hlavne sprostredkovať skúsenosti a know-how úspešných. Hoci toto bol už druhý ročník súťaže pre slovenské a české eshopy (minulý rok súťaž fungovala pod názvom Eshop Akcelerátor), finále spojené s celodennou konferenciou malo minulý piatok premiéru.

Konferencia začínala veľkolepým otvorením, kedy ako prvý na pódiu vystúpil hlavný partner súťaže MastersGate, DHL Parcel Slovensko. Nasledovne v 2 prednáškových miestnostiach prebehlo dokopy 24 prednášok v súvislosti s marketingom, biznisom, UX webových stránok, investíciami či rastom. Medzi prednášajúcimi nemohli chýbať osobnosti ako napríklad Michal Pastier z Zaraguza/BigName, Jana Kutlíkova zo ZOOT.sk, Kamil Aujeský, či zástupcovia firiem ako Eyerim, Nový nábytok, Martinus, či Notino. Spoločnosť  ui42 taktiež priniesla veľa odborníkov zo svojich radov, ktorí poskytli publiku cenné informácie.

Finále MastersGate sa konalo počas celého dňa v oddelenej miestnosti, kde 4 finalisti z každej kategórie vystúpili pred porotou, aby im predstavili svoj eshop a zodpovedali prípadné otázky. Cieľom súťaže MastersGate je sprostredkovať eshopom možnosť ukázať svoj potenciál a poskytnúť im zaslúžený priestor na rýchlejší rast a napredovanie. Druhý ročník bol odštartovaný na jeseň minulého roka prostredníctvom Kick-off eventov organizovaných  v rôznych mestách Slovenska i Česka, ktoré boli taktiež spojené s prednáškami úspešných osobností. Do finále sa z viac ako 100 prihlásených eshopov prebojovalo 16 z nich na základe kombinácie hodnotiacich kritérií odbornej poroty  a verejného hlasovania. V samotnom finálovom kole potom o víťazoch rozhodovala 4 až 5-členná odborná porota po zhliadnutí jednotlivých prezentácií finalistov.

 

Víťazi jednotlivých kategórií

Malé a stredné eshopy – Gabonga

Brick to clicks – Vnímavé hračky

Skokani a exportéri – Bubulákovo

České eshopy – Raj Kování

Špeciálne ocenenia

Cena za najväčší investičný potenciál – Obleč sa do roboty

Cena za najväčší dopad na spoločnosť - Ihrysko

Tieto eshopy si svojou výhrou v súťaži MastersGate zabezpečili “Ročný akceleračný program” a vďaka mnohým školeniam a workshopom od úspešných firiem sa tak môžu tešiť na napredovanie svojho eshopu a ešte väčšie úspechy vo svojom podnikaní.

 

Počas celého dňa sa na konferencii mohli všetci návštevníci občerstviť chutnými drobnosťami, ovocím, kávou, či čajom a pritom neviazane networkovať so zástupcami partnerov konferencie či s prednášajúcimi. Na potešenie nejedného účastníka bola k dispozícii aj cukrová vata či čerstvý popcorn. Celková atmosféra konferencie bola veľmi uvoľnená, neviazaná a priateľská. Vyvrcholenie celého dňa prišlo o pol 6 večer, kedy nastalo oficiálne vyhlásenie víťazov súťaže MastersGate v 4 hlavných kategóriách a 2 špeciálnych oceneniach.

Spoločnosť ui42, organizátor podujatia MastersGate, funguje na slovenskom trhu už 20 rokov. Ako tzv. one-stop-shop s viac ako 50 odborníkmi poskytuje komplexné služby a poradenstvo v oblasti online podnikania. Do portfólia ui42 patria hlavne: redakčný systém na mieru - Buxus - prvý CMS svojho druhu na Slovensku, UX (user experience) služby, kde ui42 disponuje aj vlastným UX testovacím laboratóriom a výkonnostný full-service online marketing. . Dnes už stovky spoločností využíva systém BUXUS, ktorý plní funkciu redakčného a zároveň eshopového systému. Medzi zákazníkov ui42 patria okrem mnohých aj Dedoles a Gymbeam - minuloroční víťazi súťaže Eshop Akcelerátor, ktorí aj vďaka spojeniu s týmto projektom viditeľne zlepšili svoje podnikanie a stále úspešne rastú a napredujú.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.