Prihlásili sa a zvíťazili. Čo na súťaž MastersGate hovoria e-shopy, ktoré v nej triumfovali?

Víťazov súťaže MastersGate už poznáme a preto sme neváhali a spýtali sme sa na ich pocity a názory (o tom, ktorý eshop vyhral akú kategóriu si môžete prečítať v tomto článku). Našimi otázkami sme sa snažili zistiť,  prečo sa do súťaže vlastne prihlásili a v čom vidia pridanú hodnotu takéhoto podujatia. Hoci si až do samotného finále nemohli byť istí svojim víťazstvom, všetci priznávajú, že už samotný proces súťaže bol obohacujúci a prospešný pre ich podnikanie. A práve preto by odporúčali každému e-shopu vyskúšať túto šancu, keďže naozaj nemajú čo stratiť. Môžu iba získať.

Komunita eshopov na Slovensku je celkom úzko prepojená a aj preto sa naši víťazi o súťaži MastersGate dozvedeli práve cez Facebook stránku, web či Kick-off eventy (séria podujatí v rôznych slovenských a českých mestách, ktoré sa zameriavali na krátke prednášky a workshopy v oblasti e-commerce a boli tak predskokanom pre MastersGate Ecommerce Summit). Ako tvrdí Ondrej Gazda, zástupca eshopu Gabonga, túto súťaž zaregistrovali už minulý rok, no neprihlásili sa do nej. Tento rok si však uvedomili možnosť akcelerovať vpred za pomoci profesionálov a pracovať na svojom potenciáli a rezervách a tak sa prihlásili. Michal Kozmér z Bubulákovo priznáva, že nad nimi zvíťazila súťaživosť a chuť porovnať sa s konkurenciou.

Katarína Bobáková z Obleč sa do roboty nezabúda však ani na to najhlavnejšie, na zákazníkov: Chceli sme sa niečo naučiť, inšpirovať sa a hlavne posunúť náš eshop ešte bližšie k tomu, aby robil našich klientov šťastnými.“ Jedným dychom však dodáva, že bez ohľadu na to, či by vyhrali alebo nie, aj samotný priebeh súťaže bol zaujímavý a podporil nové nápady. Už pár dní po súťaži vnímali, že sa značne zviditeľnili v online komunite a takisto veria, že zúročia networking, ktorý na konferencii prebehol. Pretože radosti aj starosti spojené s manažovaním eshopu majú všetci veľmi podobné a môžu sa tak spolu posúvať ďalej.

Víťazstvo samozrejme potešilo všetkých. Vďaka ročnému akceleračnému programu to znamená začiatok novej kapitoly a ohodnotenie doterajšej práce, ale aj výzvu, záväzok do budúcna a zodpovednosť. Možnosť konzultácií s top slovenskými agentúrami je pre každého nesmierne hodnotné. Zároveň ich to však zaväzuje makať na 200% aby nesklamali dôveru poroty.

Máte aj vy svoj eshop a rozmýšľate, či sa oplatí prihlásiť do budúceho ročníka? Každý z našich 7 víťazov to odporúča. Súťaž MastersGate nemá podľa Petra Černáka z iHRYsko dôvod dopadnúť zle, prináša iba pozitíva. Pridáva sa aj Ondřej Lang z Raj kování, ktorý zdôrazňuje kľúčovosť spätnej väzby. Zistiť súčasný stav vášho eshopu v porovnaní s ostatnými môže priniesť zásadné zmeny a nápady. Koniec koncov všetko závisí len a len od tvrdej práce, ktorá nikdy nevyjde na zmar.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.