Súťaž MastersGate 2018 má svojich finalistov

Štyri súťažné kategórie, päť odborných porotcov a viac ako 200 súťažných eshopov, ktoré chcú zvýšiť svoje obraty, zlepšiť výsledky v online marketingu ako aj posúvať svoj biznis za hranice, expandovať.

Posledné dni boli veľmi zaujímavé, najmä pre päťčlennú porotu pozostávajúcu z predsedu poroty Roba Mráza za organizátora súťaže ui42 ako aj pre ambasádora súťažných kategórií

  • Bricks to Click - Jakub Čech, Daren&Curtis
  • Exporters - Pavol Adamčák, ui42 digital
  • Rising Stars - Jaro Chrapko, Dedoles
  • Business to Business - Martin Volek, Volis International

Medzi prihlásenými eshopmi odborná porota mala možnosť odhaliť množstvo skrytého potenciálu a výber len 16 finalistov bol skutočne ťažkým orieškom. Do súťaže sa opäť aj tento rok prihlásili eshopy nielen zo Slovenka ale i Česka s rôznymi ambíciami a plánmi pre rast. Každý eshop musel pre zaradenie do súťaže vyplniť krátky prihlasovací formulár a zároveň mal možnosť zabojovať o hlasy verejnosti. Absolútnym víťazom verejného hlasovania sa tento rok stal eshop Muziker, z kategórie exporters. Svoje víťazstvo obhájil s astronomickým počtom hlasov 18 235. O tom ako sa im to podarilo sa  viac dočítate v blogu ohľadom zverejnenia výsledkov verejného hlasovania.

Finalisti MastersGate 2018

Poďme sa však pozrieť ako tento rok dopadlo hodnotenie odbornej poroty a ktoré eshopy sa zaradili medzi finalistov súťaže MastersGate 2018. Odborná porota hodnotila všetky prihlásené eshopy na základe týchto kritérií, podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia:

  • ux webu
  • komunikácia na sociálnych sieťach
  • brand a celkový dojem z eshopu
  • akceleračný a exportný potenciál
  • zhodnotenie otázky z vyplnenej prihlášky
  • možnosť prihliadnuť na hlasovanie verejnosti - avšak nie je to hodnotiace kritérium

Medzi finalistov jednotlivých kategórií sa dostali tieto eshopy:

Kategória BRICKS TO CLICKS:

EBENICA COFFEE

John Garfield

EXIsport

Intersport Galfy

Kategória EXPORTERS:

MARK face and body

ARTsablony

MUZIKER.sk (absolútny víťaz divokej karty)

electronic star

Kategória RISING STARS:

lovel.sk

Flexity

BeGentleman.sk

DroneRepublic.sk

Kategória BUSINESS TO BUSINESS:

Pricemania Academy

Vydavateľstvo Taktik

efarby.sk

MURAT - svet káblov, svet elektro

Aké ďalšie kroky čakajú finalistov v súťaži?

Finalistom gratulujeme! Momentálne všetkých 16 finalistov čaká boj o víťaznú trofej. Briefing už je v tomto momente v ich rukách a odborná porota opäť zasadne 4. júna kedy vyberú spomedzi finalistov 4 víťazov, 4 súťažných kategórií ako aj špeciálnu cenu The greatest investment potencial, ktorej garantom je KPMG.

Vyberať budú  na základe vyplnené formuláru pozostávajúceho z otázok týkajúcich sa cieľov, vízie ako aj krátkodobých či dlhodobých plánov. Finalisti sa popasujú s odpoveďami na otázky týkajúce sa ľudského kapitálu, zabezpečenia logistiky a financií, či využívania online marketingu pre dosahovanie svojich biznis plánov. Taktiež si pripravia krátku prezentáciu o eshope, ktorú bude odborná porota hodnotiť spolu s odpoveďami na doplňujúce  otázky. Výsledky súťaže budú slávnostne vyhlásené už 5. Júna na konferencii MastersGate Ecommerce Summit počas slávnostného odovzdávania MastersGate Awards.

Je úžasné pozorovať ako z roka na rok rastie potenciál československej ecommerce scény a aké úžasné projekty vznikajú. Všetky zaregistrované eshopy urobili veľký krok v pred. Len samotné prihlásenie do súťaže ukazuje obrovskú chuť vykročiť z komfortnej zóny, ďalej na sebe pracovať, zlepšovať sa i uvedomiť si svoje prípadné limity. Porotcovia budú postupne v rámci mesiaca máj všetkým poskytovať cennú spätnú väzbu.

Vaše prípadné otázky môžete prísť konzultovať osobne s porotcami/ambadádormi, s partnermi či skvelými speakrami počas dvojdňovej konferencie Mastersgate Ecommerce Summit. Budete medzi prvými, ktorý budú mať možnosť stretnúť víťazov súťaže MastersGate 2018 a vypočuť si ich prvé pocity a dojmy, ambícia a plány počas panelovej diskuie moderovanej Verou Wisterovou. Príďte sa inšpirovať a vykročiť na cestu akcelerácie vášho biznisu.

Pre všetky eshopy, ktoré váhali či sa prihlásiť do súťaže alebo nepostúpili do finálnej 16tky máme odkaz od celej poroty: “Makajte na sebe aj naďalej a o rok sa možno „šťastie“ usmeje na vás.”  Adriana, MastersGate

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.