Tretie jesenné školenie zo série MastersGate zamerané na výkonnostný marketing

Tretie školenie MastersGate Akcelerátor: Výkonnostný marketing sa konalo v utorok 3. októbra v sídle KPMG. Tentokrát boli prednášky vedené na tému výkonnostný marketing. Počas 7 hodín sa naši eshopisti mali možnosť dozvedieť všetko o performance marketingu na Facebooku, tvorbe kampaní v Google AdWords alebo aj o najvhodnejších YouTube stratégiách od špecialistov z ui42 digital a Volis International.

Igor Ďatko z e-shopu Market 24 o školení hovorí: „Na školenie MastersGate Akcelerátor - Výkonnostný marketing som išiel najmä s cieľom získať informácie, ako robiť kampane na Facebooku, kde chceme byť v blízkej dobe aktívnejší a viditeľnejší. Ale najmä, ako robiť marketingové kampane na Facebooku efektívne a získavať dostatok konverzii aj z tohto kanála. Tieto otázky mi zodpovedala najmä prvá prezentácia od ui42 a individuálna konzultácia, kde mi na ďalšie moje otázky ochotne a profesionálne zodpovedali obe prednášajúce - Barbora a Kristína. Okrem toho oceňujem dobrú organizáciu a príjemné prostredie.„

Viac ako 50 účastníkov si prišlo vypočuť prednášky ohľadne výkonnostného marketingu

Úlohou výkonnostného marketingu je zlepšiť merateľné výsledky firmy, v našom prípade e-shopu, v online prostredí. Naše odborníčky na performance marketing z ui42 digital, Barbora Bizubová a Kristína Zimmerová, v utorok v rámci prednášky  "Facebook - ako hacknúť performance kampane” ukázali eshopistom, prečo je nástroj ROI Hunter najlepší pre riadenie PPC reklamy na Facebooku. Na príklade GymBeam demonštrovali, ako sa dá pomocou tohto nástroja zvýšiť celkový obrat o 10% alebo celkový počet objednávok o 116%. 

Barbora Bizubová, ui42 digital

Okrem iného, dievčatá odpovedali aj na otázky o tom ako predísť, resp. rýchlo identifikovať problémy spojené so spravovaním webovej stránky alebo akých najväčších chýb sa dokážu zakladatelia eshopov na webe dopustiť. 

Kristína Zimmerová, ui42 digital: “Don‘t forget to think square!”

V druhej polovicu programu najprv vystúpil Michal Majerník, Senior PPC Specialist zo spoločnosti Volis International, s prednáškou „Efektívne využitie Google AdWords“. Michal, našim e-shopistom, porozprával napríklad aj o tom, aké nástroje sú najdôležitejšie pri tvorbe dobrého webu a reklamy a takisto pridal aj tipy a triky ako merať návštevnosť na webe efektívnejšie alebo ako si zvoliť správne kľúčové slová pri tvorbe kampane.

Michal Majerník, Senior PPC Specialist zo spoločnosti Volis International

Posledná prednáška o YouTube stratégiách bola vedená Martinom Volekom, CEO spoločnosti Volis International. Martin vo svojej prezentácii poznamenal, že: “Slovák si za deň v priemere pozrie 6 videí na YouTube, to samo o sebe značí, že videá sa naozaj oplatí robiť.“ Martin sa s účastníkmi školenia podelil aj o názor na YouTube stratégie, ktoré sú podľa neho najúčinnejšie a neskôr v rámci networkingu živo diskutoval s ostatnými účastníkmi.

Martin Volek, CEO spoločnosti Volis International

TO VŠAK OD NÁS NIE JE VŠETKO! Budeme radi, ak vás uvidíme 26. októbra na poslednom školení MastersGate Akcelerátor: Branding, kde môžete zistiť viac o budovaní nezabudnuteľnej značky. Neváhajte a zaregistrujte sa už dnes.

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.