Vitaly Friedman exceloval v San Franciscu - doslova!

Priamo zo San Franciska - Barbora Sojáková | UI/UX Designer

Minulý týždeň to v San Franciscu žilo! Vďaka bohu za to, že Vitaly Friedman - zakladateľ Smashing Magazin a tohtoročný headliner našej konferencie MastersGate Digital Summit je absolútne nekonvenčný vo všetkom čo robí. Tento krát opäť nastavil latku o niečo vyššie. Smashin Magazin usporiadal celosvetovú konferenciu s workshopmi, ktoré viedli profíci z celého sveta a my sme boli pri tom tiež!

Konferencia bez slidov

Konferencia nebola vôbec o prezentačných slidoch, ako to bežne býva, ale každý speaker si musel pripraviť konkrétnu úlohu, ktorú pred zrakmi divákov riešil na svojom laptope. Zároveň túto úlohu komentoval a zdielal svoju obrazovku s komplet celou sálou. SO SMAAAASHING :D

Či už išlo o front-end developerov, motion dizajnérov, UI/UX dizajnérov, každý si pripravil tú najžhavejšiu a najdiskutovanejšiu tému v kruchoch Silicon Valley. Bolo to doslova vzrušujúce, pretože sme mali možnosť nazrieť do hláv a “rozbombardovaných” pracovných plôch brilantných speakrov. Zároveň sme zistili, že aj títo profíci robia chyba a kľudne aj pred zrakmi 500+ dizajnérov a developérov z celého sveta. Oni sa jednoducho nezľaknú, opravia ich, zasmejú sa a idú ďalej.

Svetové mená sa poriadne zapotili

Len pre zaujímavosť okrem Vitalyho, ktorý svoju konferenciu ako vždy poctivo odmoderoval, sa tam objavili  aj mená ako Bradley Frost (zakladateľ Atomic design - veľmi milý chlapík), Darin Sennef (creative dizajnér, ktorého animované svg-ecka pozná cely svet, napríklad https://vimeo.com/267239924), Sara Soueidan (front-end developerka z Libanonu, ktorá sa podľa The net Awards stala developerom roka 2015 ), Jen Simmons (dizajnérka a filmová režisérka, tiež vyhrala cenu udelenú The net Awards za najlepšie vysielanie roka 2015) a mnoho ďalších zaujímavých mien. Ako perličku musím uviesť, že ako jediná sa celkom otvorene, vtipne rozčulovala nad Vitalyho nápadom kódiť pred zrakmi divákov. Citujem: “Počúvajte, ak teraz urobím pred vami chybu, tako to vštko aj tak hodím na Vitalyho. :) Povedzte mi prosím vás, ktorý šialenec sa rozhodne organizovať konfrerenciu bez slidov?!” :)

Ja si osobne už teraz myslím, že sa Vitalymu opäť podarilo niečo netradičné, vytvoril nový trend konferencii, ktorý sa začne šíriť svetlnou rýchlosťou a nejdem predbiehať, ale malú ochutnávku budete mať možnosť zažiť aj počas samotného eventu MastersGate Digital Summit.

Smashing Conf - čo dala mne osobne?

Pre mňa bolo nesmierne obohacujúce stretnúť sa naživo s hviezdami svetového dizajnu a osobne sa s nimi porozprávať. Zistiť ako myslia, ako upratujú vrstvy, akým štýlom pracujú, pretože zdielanie screenu speakrov prezradilo o každom naozaj tie najdrobnejšie detaily. Prijemne bolo aj to, že neprezentovali iba dosiahnuté úspechy al naopak aj faily, ktoré im v konečnom dôsledku pomohli posunúť sa ďalej. A o to nám všetkým ide nie? :)

Kto je Vitaly Friedman?

Vitaly Friedman je spoluzakladateľom a šéfredaktorom časopisu a UX konferencií svetového formátu Smashing Magazine. Miluje krásny obsah, má vášeň pre typografiu, písanie a dizajn. Môžete ho nájsť medzi inšpirujúcimi spekrami na témy UX na top technologických konferenciách, po celom svete.

Viac informácií o MastersGate Digital Summit: https://www.mastersgate.com/

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.