Vyhlásenie výsledkov verejného hlasovania súťaže MastersGate 2018

Je tu máj a v rámci súťaže MastersGate nám prináleží vyhlásiť víťaza verejného hlasovania. Skôr než tak urobíme, chceli by sme sa vám v mene celého organizačného tímu MastersGate v prvom rade poďakovať, že ste sa do súťaže zapojili a teší nás, že ste urobili dôležitý krok v snahe zviditeľniť váš eshop a posilniť jeho ďalší rozvoj. Úprimne si ceníme dôveru, ktorú ste do projektu vložili. Dovoľte nám teda podrobne priblížiť vyhlasovanie výsledkov verejného hlasovania ako aj špeciálny bonus na záver. 

Verejné hlasovanie má 2 línie vyhlasovania výsledkov

V prvej línií sa určí absolútny víťaz verejného hlasovania, a teda eshop s najvyšším počtom hlasov zo všetkých kategórií, ktorý tento rok získava 10 dňovú oznamovú kampaň v rádiách Europa2, Vlna, Jemné a Anténa Rock od generálneho mediálneho partnera spoločnosti Radio Services. ,,Druhá línia je určená pre každú súťažnú kategóriu, v ktorej eshop s najväčším počtom hlasov verejnosti získa tzv. divokú kartu - "wild card", tá ho automaticky posúva do finále. Pokiaľ najviac hlasov získa eshop z trojice finalistov, ktorých určí odborná porota, automaticky wild card získava ďalší eshop v poradí s najvyšším počtom hlasov, ktorý nie je súčasťou finálnej trojice. Mená finalistov zverejníme 15. mája vrátane šťastných majiteľov divokých kariet. 

Absolútny víťaz verejného hlasovania sa stal Muziker

Absolútny víťaz verejného hlasovania sa pre tento rok stal eshop Muziker, z kategórie exporters, s astronomickým počtom hlasov 18 235, ktoré spustili na záver celej súťaže cez svoje marketingové kanály. Gratulujeme exportérovi Muziker, že zobral výzvu súťaže skutočne vážne a zapojil maximálne úsilie pre získanie výhry. Veríme, že brány MastersGate sa pre budúce ročníky práve vďaka zapojeniu eshopu Muziker, otvoria za hranice Slovenska teda súťaž nadobudne medzinárodný charakter. Gratulujeme za celý organizačný tím MastersGate!

Počas priebehu súťaže sme riešili aj niekoľko podnetov k regulérnosti hlasov, všetky boli však vysvetlené a hlasovanie prebiehalo korektne. Hlasy boli riadne overené a sú platné - tak ako v prípade víťazného eshopu, rovnako aj u ostatných súťažiacich eshopov.

Bonus: MastersGate daroval 3 dni mediálnej kampane navyše!

Za celý organizačný tím MastersGate sme sa pre tento rok rozhodli udeliť mimoriadnu a neohlásenú cenu, ktorou chceme spolu s našim generálnym mediálnym partnerom Radio Services oceniť kontinuálnu snahu a športový prístup eshopu zo súťažnej kategórie exportes - ARTsablony. Eshop ešte v pondelok 30. apríla, deň pred finálnym uzavretím hlasovacej brány MastersGate leadoval v zbieraní hlasov a vyzeralo to na jasné víťazstvo v jeho prospech. To im však svojím obrovským nasadením na poslednú chvíľu doslova vyfúkol Muziker. A tak sme sa rozhodli podporiť eshop, v ktorom vidíme potenciál. Prečo? Lebo veríme, že všetko sa raz vráti, a ak dnes podporíme dravý ambiciózny eshop, môže už čoskoro nabrať medzinárodné rozmery a reprezentovať tak slovenský online marketing za hranicami Slovenska. ARTsablony držíme vám palce!

Stanovisko a vyjadrenie tímu MastersGate

Čo nás tento rok príjemne potešilo, že eshop medzinárodnej veľkosti, ktorým Muziker je, sa do súťaže skutočne obul naplno a na poslednú chvíľu vyprodukoval kampaň, ktorá vytočila súťažné hlasy až do výšky 18 235 hlasov! Whow! Pre porovnanie s minulým rokom víťaz verejného hlasovania eshop Innocentstore získal 4590 hlasov.

Boost pomocou súťaží na sociálnych sieťach v pravidlách súťaže nie je vyšpecifikovaný, no vaše podnety smerujúce práve na otázku ohľadom možnosti zapojenia súťaží, nám dali jasnú otázku: "Je vôbec v ľudských silách možné takéto pravidlo odkontrolovať, ak by sme ho aj nasadili?" Jednoznačne sme sa zhodli, že nie - nebolo. Ak by sme aj v pravidlách “súťaž o hlasy” do budúcnosti zatrhli na soc. sieti Facebook, kde to ešte vieme v rámci možností odsledovať - pri vyše 200 zapojených eshopoch kontrolovať ďalšie komunikačné kanály, by bolo skutočne nemožné. Ak osud mieša karty, my hráme ďalej. 

Preto je v tomto momente si dôležité uvedomiť, že súťaž sa práve roztáča a nás čaká niekoľko doležitých dátumov, ktoré sme pre vás zosumarizovali nižšie. Odporúčame pridať do kalendárov. :)

Rekapitulácia kľúčových dátumov

  • 30.4.2018 - úderom polnoci skončila možnosť prihlásiť svoj e-shop do súťaže
  • 1.5.2018 - o 24:00 bolo definitívne zastavené hlasovanie verejnosti za prihlásené eshopy
  • 2.5.2018 - začína odbornej porote plynúť 2 týždňová lehota, počas ktorej budú hodnotiť prihlásené eshopy a z nich vyberať finalistov
  • 14.5.2018 - do tohto termínu odborná porota vyberie po 3 finalistov z každej zo 4 kategórií, čiže spolu 12. Spolu s jednotlivými víťazmi verejného hlasovania budeme tak poznať zoznam 16 finalistov
  • 15.5.2018 - verejné vyhlásenie finalistov, ktorí dostanú zadania, na ktorých vypracovanie budú mať maximálne 2 týždne, resp. posledný termín na ich odovzdanie bude 28.5.2018
  • 1.6. 2018 - hodnotenie finalistov odbornou porotou, v rámci krátkej prezentácie 5+5 (5 minút prezentácia zástupcu eshopu a 5 minút otázky poroty)
  • 5.6.2018 - slávnostné vyhlásenie výsledkov na konferencii MastersGate Ecommerce Summit na Slnečných jazerách, Hotel Senec (https://www.mastersgate.com/ecommerce-summit)

Ešte raz ďakujeme za vašu priazeň. Sledujte ďalej aktuálne informácie na www.mastersgate.com. V prípade otázok nás pokojne kontaktujte na https://www.mastersgate.com/kontakt.

Adriana a Robo za tím MastersGate

Diskusia

Zapojte sa do diskusie a zvýšite dvojnásobne hodnotu tohto článku.